Pilu..

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Aku tidak tahu kenapa hati ini begitu pilu sehingga menitiskan air mata.Aku tidak tahu apa yang bermain di fikiran tatkala ini.Aku hanya ingin memejamkan mata supaya hilang segala gundah gulana di dalam benak hati ini.Bermain dengan perasaan yang tiada hujung dan pangkalnya.Tetapi jauh disudut hati ini,aku rindukan kepada kedamaian.
"Ya Allah..kau berikan aku kekuatan dalam menghadapi ujian dari mu.Aku rasa semakin dekat dangan waktu itu,semakin banyak ujian yang kau berikan padaku,Aku tidak tahu samada aku sanggup untuk melalui ujian mu itu dengan penuh kesabaran atau tidak.Moga Engaku sentiasa memberiku ketabahan itu ya Allah.

Telah lama mencari sang pencinta yang setia...Tp dimanakah Ia...Adakah ianya hanya dunia khayalan seseorang yang bernama wanita..Mencari Seorang lelaki sbg suami ibarat bermain judi..Nasibnya baik jika menang dan padahlah jika kalah...Itukah yang akan berlaku kelak?.Sang lelaki selalu mencari kesempurnaan wanita,tp tidakkah sang lelaki itu sedar kesempurnaan tentang dirinya sendiri.
Bait-bait cinta yang dilahirkan pada alam percintaan tidak seindah di alam perkahwinan.Adakah itu betul?

Seorang wanita sanggup mengetepikan segala ego untuk sang lelaki yang dicintai,meninggalkan segala kebebasan hidup yang dinikmati hanya untuk insan yang bernama lelaki...
Sang wanita adalah makhluk Tuhan yang senantiasa diuji kesabarannnya.Tidak kira dalam apa jua keadaan pun,sesungguhya wanita itu sangat tabah.

Semoga Ketabahan seorang wanita itu sentiasa ada dalam dirinya..